Close Reading in het VO!

Het begrijpen van teksten is een belangrijke, maar ook moeilijke vaardigheid. Close Reading is een verdiepende manier van begrijpend lezen waarbij de inhoud van de tekst centraal staat. Uit internationaal onderzoek blijkt dat Close Reading een aanpak is die leerlingen helpt om met complexe teksten om te gaan. In samenwerking met Expertis bied ik deze training aan.

 

We kijken wat de theorie ons vertelt over begrijpend lezen en waarom Close Reading een aanpak is die werkt. Daarnaast gaan we vooral praktisch aan de slag. Je leert hoe je een lessenserie Close Reading opbouwt volgens de verschillende leessessies. 

  

 

Deze training is geschikt voor VO en mbo. 
 

docenten
8-16
3 bijeenkomsten
745
21 SBU

Wat levert het jou op?

 

Afbeelding

Begin bij het eind! Wat levert deze training ‘Close Reading in het VO’ jou op? In deze training leer je hoe je rijke teksten rond een kennisrijk thema selecteert. Je leert hoe je een tekst meerdere keren

 kunt laten lezen, steeds met een ander leesdoel. En hoe je leerlingen actief met een tekst aan de slag zet. Leerlingen zoeken informatie, maken aantekeningen, vullen schema’s in en discussiëren over wat ze hebben gelezen. 

Werkwijze

Je leert stapsgewijs Close Reading in te passen in jouw lessen. Je krijgt veel praktijkvoorbeelden en bruikbare tips. Herhalen is een krachtig middel om te leren en daarom zijn er drie bijeenkomsten. Na een trainingsbijeenkomst ga je je het geleerde oefenen in je dagelijkse praktijk en bij de volgende bijeenkomst delen we de ervaringen en krijg je feedback. 

 

 

 

Aanmelden
<h4>hetvaklokaal.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.hetvaklokaal.nl/trainingen/">Trainingen</a></li> <li><a href="https://www.hetvaklokaal.nl/close-reading-in-het-vo/">Close Reading in het VO!</a></li> <li><a href="https://www.hetvaklokaal.nl/training-differentieren-maakt-het-verschil/">Differentiëren maakt het verschil!</a></li> <li><a href="https://www.hetvaklokaal.nl/basiscursus-teach-like-a-champion/">Basiscursus Teach like a Champion</a></li> <li><a href="https://www.hetvaklokaal.nl/edi-in-het-vo/">EDI in het VO!</a></li> <li><a href="https://www.hetvaklokaal.nl/agenda/">Agenda</a></li> <li><a href="https://www.hetvaklokaal.nl/locatie-huren/">Locatie huren</a></li> <li><a href="https://www.hetvaklokaal.nl/over-ons/">Over Het Vaklokaal</a></li> <li><a href="https://www.hetvaklokaal.nl/over-de-trainer/">Over de trainer</a></li> <li><a href="https://www.hetvaklokaal.nl/over-het-vaklokaal/">Over Het Vaklokaal</a></li> <li><a href="https://www.hetvaklokaal.nl/contact/">Contact</a></li> </ul>